

Ingrediënten
- 2l kippenbouillon
- 250g udonnoedels
- 8 bladeren andijvie (by all means, feel free om iets exotischer te nemen zoals paksoi of choi Sum, maar ik had dus andijvie die op moest 😬)
- 2 lente-uitjes, in stukjes
- 4 sneetjes gember
- 4 EL sojasaus
- 1/2 KL sambal oelek
- 3 Thaise limoenbladeren
Voor de balletjes:
- 300g gemengd gehakt
- 2 EL ketjap
- 1cm gember, geraspt
- 2 EL panko
- handvol koreander, fijngesnipperd
Zo ga je te werk:
Meng de ingrediënten voor de balletjes goed en rol er met schone handen de balletjes van.
Breng de bouillon zachtjes aan de kook, voeg de gember, sojasaus, sambal oelek, limoenbladeren en de balletjes toe. Voeg de udonnoedelen toe en kook ze in 10min gaar. Voeg de laatste 3-4min de andijvie (of wat je in de plaats koos) toe.
Schep wat noedels, groenten, balletjes en bouillon in een kom en week af met koreander en lente-ui.