Vegan maaltijdsalade zonder dressing (maar met gaat ook hoor ;))

Dit recept is:

Vegan Snel klaar

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1/2 krop sla

- 2 handvol rucola

- 1 kleine bloemkool, in roosjes en beetgaar gekookt

- 3 kleine paprika's (geel, oranje en rood), in reepjes

- 1 komkommer, in schijfjes

- 1 blik gemengde bonen

- 1 avocado, in stukjes

- 1/2 rode peper, in heel dunne schijfjes

Zo ga je te werk:

Maak laagjes van de ingrediënten, kruid tussendoor met Himalayazout en zwarte peper uit de molen, herhaal tot alles op is. Tadaaaa!


Extra: Ik maakte geen vinaigrette voor deze salade. De rucola komt uit onze tuin en smaakt eens zo peperig als die uit de winkel, de bonen zorgen voor een lichtzoute toets, de rode peper voor wat extra zing.

De komkommer, sla, bloemkool en paprika zorgen er dan weer voor dat het geheel niet te droog wordt en de avocado voor de fluweelzachte 'ronde' afwerking. 

En zo heeft niemand een saus gemist. Maar je kan er uiteraard evengoed wel eentje bij maken hoor.

En mocht ik nog verse kruiden in huis gehad hebben, had ik die er zeker ook aan toegevoegd!