Vegan mac & cheese

Dit recept is:

Vegan

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1 grote bloemkool, in kleine roosjes

- plantaardige melk, ik gebruikte sojamelk

- 6 EL edelgistvlokken

- nootmuskaat

- 400g linzenpasta

- handvol geroosterde pinda's

Zo ga je te werk:

Doe de bloemkoolroosjes in een ruime pot (je wil hierin kunnen mixen), zet ze net onder met half water half 'melk', en laat gaar koken. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus, en laat nog wat verder indikken. Kruid met Himalayazout, zwarte peper, nootmuskaat en roer (of mix) de edelgistvlokken onder. 

Kook de pasta gaar en giet af.

Meng in een grote ovenschotel en plaats een 20-tal minuutjes op 180 graden in de oven. Werk af met de pinda's en dien op.


Extra: Edelgistvlokken voeg je liefst pas op het einde toe zodat ze hun waardevolle B-vitamines niet verliezen. Ze bevatten ook foliumzuur, ijzer, zink en magnesium en zelfs een flinke portie proteïne. Ik vind ze superlekker en gebruik ze gemakkelijk in alles wat 'kazig' mag smaken, de kinderen strooien er ook graag wat van over hun soep.