top of page

Veggie double whopper met gekaramelliseerde preislierten

Dit recept is:

Vegan

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 2 koolrabi’s, in grote schijven van 2-3mm

- 1 kleine bloemkool, in roosjes

- 1 broccoli, in roosjes

- 8 wortelen, in stukjes

- 2l groentebouillon

- 12 kleine aardappelen, in stukjes

- wit van 2 grote preistengels, in de lengte in 6 gesneden zodat je lange slierten krijgt

- 2 EL rijstmoutstroop

- 1 EL ghee

- handvol sesamzaad

Zo ga je te werk:

Beleg 1-2 bakplaten met bakpapier en verdeel hier de koolrabischijfjes op. Drizzle er wat olijfolie over, wrijf even in aan beide kanten en kruid lichtjes met wat himalayazout. Plaats 30min in de oven op 180 graden of tot de koolrabi gaar is. Zet de oven uit, stapel de koolrabischijfjes in 2 stapels en laat ze er in staan om warm te houden.


Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water en de groenten in de bouillon.


Bak ondertussen de preislierten in de ghee in een ruime pan. Als de prei geslonken is, doe je een deksel op de pan zodat de prei wat kan stoven tot deze zacht is. Haal het deksel van de pan, roer de rijstmoutstroop onder en laat karamelliseren tot de slierten lichtjes gaan kleuren en wat krokant worden. Zet bij in de oven om warm te houden.


Stamp de aardappelen tot een puree. Je kan de bloemkool, broccoli en wortelen meteen mee stampen als je wilt, maar ik pureerde ze eerst in een keukenmachine om me wat werk te besparen ;) Meng de groenten onder de puree. Verwarm wat olijfolie in een pan, doe 4  goede scheppen puree in de pan voor 4 burgers en laat de onderkant even korsten, draai om met een spatel en herhaal aan de andere kant. Hou mee warm in de oven. Herhaal tot de puree op is.


Rooster ondertussen de sesamzaadjes even in een droge pan.


Leg een groot koolrabischijfje midden op een bord, plaats daarop een burger, koolrabi, burger en een laatste kleiner koolrabischijfje. Hierop draai je wat van de preislierten in een torentje. Werk af met sesamzaad.

bottom of page