Voorjaarsgroenten

Dit recept is:

Vegan

Intoleranties:

Glutenvrij /lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 700g krieltjes, geboend

- 500g groene asperges, in stukjes (hou de kopjes apart)

- 2 kopjes (diepvries-)erwten, maar verse mogen uiteraard ook

- zeste van 1/2 citroen

- 3 EL olijfolie

- handvol muntblaadjes, fijngesnipperd

Zo ga je te werk:

Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 4 minuten de asperges toe, de laatste2 minuut de aspergekopjes en de erwten. Giet af. 


Verdeel de olijfolie, citroenzeste en munt over de groenten, kruid met wat Himalayazout en zwarte peper uit de molen, roer even om.


Recept van Jamie Oliver


Extra: Het recept is op zich bedoeld als bijgerecht, maar er zit wel alles in voor een evenwichtige maaltijd: de helft groenten, een kwart proteïne (de erwtjes doen zowel dienst als groente en als eiwitbron) en een kwart hoolhydraten. Dus ik nam van alles gewoon wat meer en voorzag volkoren zuurdesembroodjes voor er bij. Suuuuperlekker, de lente op je bord! Enne: koken kan je dit bijna niet noemen hé ;)