

Ingrediënten
- 3 uien, gesnipperd
- 8 wortelen, in stukjes
- 3 handvol droge blonde linzen
- 3 liter groentebouillon
- 2 stukjes kurkuma, geraspt
- 1 grote EL tahin
- half potje lactosevrije yoghurt
- half koreanderplantje
- handvol geroosterde pindanootjes, ongezouten
Zo ga je te werk:
Fruit de ui in wat olijfolie in een soeppot. Voeg de wortelen toe en laat even stoven. Voeg de bouillon toe en laat zachtjes pruttelen.
Na 10 min voeg je de linzen toe, laat zachtjes verder zo'n 15 min verder koken of tot de linzen gaar zijn.
Haal de soep van het vuur, roer de tahin onder en voeg de kurkuma toe. Mix met een staafmixer tot een gladde soep.
Werk de bordjes af met een lepel yoghurt, wat koreander en een paar pindanootjes.
Extra: Kurkuma werkt ontstekingsremmend en is een natuurlijke ontgifter voor de lever. Het werkt bloedverdunnend en verlaagt de cholesterol. Én het zorgt nog voor een goede huid ook - what 's not to like! ;) Ik gebruik bij voorkeur verse kurkuma, alleen moet je erg opletten want het kleurt echt alles oranje! Je bent dus gewaarschuwd :)