top of page

Zijdezachte parmezaanpasta met knapperige kruimels

Dit recept is:

Vegetarisch Weinig werk

Intoleranties:

Gewoon lekker

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 400g spaghetti

- 250ml volle room

- 4 eidooiers

- 100g parmezaan, geraspt, plus extra

- 100g rucola, fijngesneden, plus extra

- 2 koffielepels citroenzeste


Voor de knapperige kruimels:

- 4 sneden zuurdesembrood, in kleine stukjes gescheurd

- 2 koffielepels chilivlokken

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven op 180g. Schep de broodkruimels en chilivlokken door elkaar, verdeel over een met bakpapier belegde bakplaat en druppel er wat olijfolie over. Bak in 6 minuten goudkleurig, schep halverwege om. Zet opzij.


Kook de pasta gaar, giet af en zet opzij. 


Klop de room, eidooiers en parmezaan door elkaar. Zet de pastapan terug op laag vuur. Schenk het roommengsel er in en warm 2 minuten al roerend door tot het zijdezacht en iets dikker wordt (maar let op dat het geen roerei wordt). Kruid met Himalayazout en zwarte peper van de molen. Voeg de pasta weer toe en blijf nog even roeren tot de pasta helemaal met saus bedekt is. Roer er de rucola en citroenzeste onder. 

Schep wat pasta in een bord, werk af met de knapperige kruimels, extra rucola en extra parmezaan.


Naar een recept van Donna Hay


Extra: Deze pasta is een soort carbonara, wat ik somehow toch altijd beetje tricky vind om te maken - ook al is het op zich poepsimpel! In een echte carbonara zit wel geen room, en die wordt met pecorino gemaakt ipv parmezaan. En met guancale, een soort spek van varkenswangen. Maar dat is dit recept dus niet ;) De truc zit hem in de timing: de saus mag geen roerei worden, de pasta niet te droog. Roep eerst iedereen aan tafel, en doe dán pas het eiermengsel in de pan!

bottom of page