Zomerbrood

Dit recept is:

Gewoon lekker

Intoleranties:

Zomertopper

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1 groot lang brood, ongesneden (als je een zuurdesem neemt is het gegarandeerd eens zo lekker!)

- 3 paprika's (geel, oranje, rood), gehalveerd

- 2 tomaten, in plakjes

- 1 komkommer, in plakjes

- 3 handvol rucola

- 1 potje verse kruidenkaas

- 2 bollen mozarella, in plakjes

- 2 kipfilets  

- enkele bladeren sla naar keuze 

Zo ga je te werk:

Leg de paprika's in een ovenschaal met de snijkant naar beneden, plaats in de oven op 200 graden tot de schil zwart begint te blakeren. Haal uit de oven, dek de schotel af en laat een kwartier rusten. Hierdoor komt de schil nog gemakkelijker los. Verwijder de schil.

Bak ondertussen de kipfilets gaar in wat olijfolie, snij in plakken.

Snij de bovenkant van het brood af en haal het merendeel van de vulling er uit.

Verdeel de kruidenkaas over de bodem en leg dan laagjes met alle andere ingrediënten tot het brood nokvol is (duw goed aan!), kruid tussendoor met Himalayazout en zwarte peper uit de molen. Leg de bovenkant er weer op, rol het strak in vershoudfolie en plaats minstens een half uur in de ijskast voor je het aansnijdt. Snij in dikke plakken, eventueel prik je de bovenkant vast maar zonder gaat ook hoor.


Extra: Dit brood is ook superleuk als picknick, pak de dikke sneden dan wel in boterhampapier zodat de vulling niet in het gras eindigt ;) 

Ik zag dit ooit online maar weet niet meer juist waar dus kan de credits niet geven - maar dank aan wie op het idee kwam dus!