Zuchini chocolate cake

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

1 persoon (not sharing!)

Ingrediënten

- 100ml kokosolie

- 200ml rijst-/notenmelk

- 2 KL vanille-extract

- 100ml donkere agavesiroop

- 2 eieren

- 40g cacaopoeder

- 200g amandelmeel

- 2 KL bakpoeder

- handvol chocoladeparels

Zo ga je te werk:

Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Laat de courgette een half uur uitlekken en knijp er dan nog wat vocht uit.


Mix de kokosolie, rijst- en notenmelk, vanille, agavesiroop en eieren met een staafmixer of een keukenmachine. Roer de cacao onder.


Meng het amandelmeel met het bakpoeder, roer er het chocoladenmengsel onder en tot slot de courgette en de chocoladeparels.


Zet de cake minstens 1u in de oven op 200 graden, of tot een tandenstoker er proper uit komt. Laat 5min afkoelen in de vorm, haal de cake dan met het bakpapier uit de vorm en laat 10min afkoelen op een rooster. Verwijder tenslotte ook het bakpapier om verder te laten afkoelen op het rooster.


Bedenk alvast een verstopplaats, tenzij je er 2 gebakken hebt en 1 wil opofferen om je gezin op slinkse wijze groenten te laten eten.


Deze cake is wat smeuïg en slechts een beetje zoet. Wie het graag wat zoeter heeft, kan bv wat kokossuiker toevoegen.