top of page

Couscoussalade met groenten en kruiden

Dit recept is:

Vegan

Intoleranties:

Lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1,5 kop volkorencouscous

- 1,5 kop groentebouillon

- 2 rode en 2 oranje paprika’s, gehalveerd

- 1/2 patisson, in stukjes

- 1 komkommer, in slierten gesneden met de dunschiller en dan gehalveerd

- 1 grote coeur de bouef tomaat, in blokjes

- 1 klein plantje bladpeterselie

- 1 klein plantje basilicum

- 1 klein plantje koreander

Zo ga je te werk:

Plaats de paprika’s in een grote ovenschaal en zet zo’n half uur in de oven op 200 graden, of tot ze beginnen blakeren en zwart worden. Doe de patisson in een ovenschotel, verdeel er wat olijfolie over en roer even, plaats even lang bij in de oven. 


Als de paprika’s klaar zijn, kan je de oven uitzetten maar toelaten en ze hierin laten afkoelen (als je wat tijd hebt of dit op voorhand al doet want het duurt wel even), of ze uit de oven halen en afdekken om te laten afkoelen. Het vocht dat zo ontstaat, zorgt er voor dat de schil echt vanzelf loskomt. Snij ze in de ovenschaal in reepjes, zo gaat het olie-achtige vocht van de paprika’s niet verloren, en doe ze dan bij de patisson.


Hergebruik de ovenschaal van de paprika’s (zonder af te wassen) om de couscous in te doen. Breng de groentebouillon aan de kook en giet deze over de couscous, dek af, laat 5 min. trekken. Kruid wat bij met een beetje himalayazout. Leg alle andere ingrediënten op de couscous, werk af met wat olijfolie en zwarte peper.


P.S. die patisson had mij goed liggen zeg! Ik had daar nog nooit mee gekookt, amai mijne frak dat ding is hard! ;) Ik heb er met veel moeite een stukje afgesneden gekregen en dan uitgehold met een meloenlepeltje :)

bottom of page