top of page

Bewegen

Waarschijnlijk het onderwerp waar voor mezelf de meeste uitdagingen lagen, of beter gezegd, nog steeds liggen ;) Maar ook voor mij geldt: beetje bij beetje!

WhatsApp Image 2021-04-09 at 17.19.29 (1

Ah voilà, dat ben ik dus op mijn mat :) Enkele jaren geleden ontdekte ik yoga, en ik was meteen verkocht. In die mate dat ik er graag verder mee aan de slag wou, dus volgde ik een teacher training. Sindsdien geef ik wekelijks les, en af en toe organiseer ik een workshop rond een bepaald thema. Mijn lessen zijn laagdrempelig en rustig, iedereen kan meedoen en je hebt geen voorkennis nodig. Ik geef yin yoga, waarbij we in zittende en liggende houdingen ons lichaam de tijd geven om écht los te laten, de spieren, de fascia, in het kopke... (Wie al de volgende post over intensiteit gelezen heeft: ik ben van nature nogal een duracelleke, dus deze yogastijl is perfect om mezelf in balans te houden)

Ik werk niet met instapmomenten of reeksen, je kan dus elke week beslissen of je mee wil doen. De lessen zijn (ook) online, dus da's matje uitrollen, zoom aan, klaar! 

yoga
Untitled design (9).png

Soms lijkt sporten een opdracht. Voor mij toch... Maar je hoeft op zich niet meteen drie uur in de fitness te gaan puffen (al mag dat natuurlijk wel :)). Je kunt ook met kleine, eenvoudige dingen toch heel wat extra beweging in je dag inbouwen. Zonder dat je het merkt, en het is nog leuk ook! 

Stiekem

Iedereen weet dat bewegen goed  voor je is. De opties lijken eindeloos, je kan alleen aan de slag of voor een teamsport gaan, van heel rustig tot bijzonder intensief. Los van fysieke capaciteiten en frequentie, denk ik dat sommige vormen van bewegen beter bij je kunnen passen dan andere.

Sportschoenen
Intensiteit

Veel mensen denken dan meteen aan cardio. Dat is op zich echter niet de meest efficiënte manier. Cardiofitness heeft wel degelijk een plaats op het programma, maar de juiste calorieën, voldoende proteïne, krachttraining en slaap (jawel, slaap - zalig toch?) vormen de basis. En dan pas komt cardio.

Untitled design (14).png
vetverbr
Untitled design (13).png

'Mamaaaaa mag ik buiten spelen?' De meest gestelde vraag door mijn dochter. OK of toch vlak na 'Waar ligt mijn xxx (vul in naar believen)?' Buiten zijn, kinderen doen dat vanzelf. Wij lijken dat soms wat verleerd. Een mens is niet gemaakt om heel de dag binnen te zitten. Nog veel minder om de hele tijd op een scherm te kijken. Uiteraard weet ik dat het er vaak gewoon bij hoort, ook bij mij. Dat probeer ik dan bewust te compenseren.

buiten

'Oh die chocoladereep heb ik nu wel verdiend'. Herkenbaar? Prestatiecompensatie noem ik dat ;) Beetje jammer misschien als je net goed gesport hebt en dan keuzes maakt die dat teniet doen. Je haalt meer uit je sportsessie als je slim plant. Vóór je workout, tijdens en erna: je lichaam heeft wel degelijk nood aan extra voedingsstoffen, en er zijn gelukkig alternatieven voor die chocoladereep. 

Untitled design (16).png
fuel
bottom of page