top of page

Fillodeeg met vijgen en brie

Dit recept is:

Vegetarisch Weinig werk!

Intoleranties:

/

Voor:

12

Ingrediënten

- 6 rollen fillodeeg, ontdooid

- 6 vijgen, in plakjes

- 2 pakken brie, in plakjes

- 6 eieren

- 1 pakje room

- verse tijm

Zo ga je te werk:

Bestrijk een bakplaat met boter. Leg 1 pak fillodeeg in de breedte over de bakplaat uit, en kreukel het bij elkaar zodat je een beetje een harmonica-effect bekomt. Herhaal met de andere rollen tot de bakplaat vol ligt.


Verdeel de brie en vijgen over de plooitjes. 


Kluts de eieren samen met de room, kruid met Himalayzout en zwarte peper uit de molen. Verdeel het eimengsel over het fillodeeg, werk af met wat tijm.


Plaats in de oven op 180 graden en bak zo'n 35 minuten, of tot het goud begint te korsten.


Ik serveerde dit als voorgerecht met verschillende soorten salades (die ik de komende dagen ga delen. Ik verklap alvast dat het er 2 met vis waren en 1 vegetarische :)). Je zou dit ook als hoofdgerecht kunnen nemen, dan wordt het voor 4 personen. 

bottom of page