Gepofte zoete aardappel met paprika, kruidenyoghurt en zeewierkaviaar

Dit recept is:

Vegetarisch Weinig werk!

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 4 grote zoete aardappelen (of 8 kleinere)

- 1 rode en 1 gele paprika, in reepjes

- 1 plantje dille, fijngesnipperd

- 1 plantje bieslook, fijngesnipperd (hou een beetje apart)

- 200g lactosevrije yoghurt

- 4 KL zeewierkaviaar (superlekker, en vegan)

Zo ga je te werk:

Wrijf de zoete aardappel in met wat olijfolie, prik er enkele gaatjes in en pak losjes in in zilverpapier, sluit wel goed af. Bak gedurende 1u15min op 210 graden in de oven, of tot ze zacht vanbinnen zijn.


Meng de yoghurt en de kruiden.


Vul de aardappelen met wat paprika, een goede schep van de kruidenyoghurt en werk af met wat bieslook en een lepeltje zeewierkaviaar.


Extra: Ondanks wat de naam doet vermoeden, zijn zoete aardappelen geen aardappelen. Het zijn knolgewassen uit de windefamilie, en er is wat discussie of ze al dan niet tot de groenten mogen worden gerekend. Uit die discussie blijf ik ook even uit ;)

Wat ik wel wil meegeven is dat ze nokvol goodies zitten. Denk maar aan vezels mineralen zoals ijzer, magnesium en kalium. Het bevat ook vitamine C, wat goed is voor onze huid en weerstand. Daarnaast is het een bron van vitamine B6 die helpt bij het soepel houden van je bloedvaten en reguleren van je bloeddruk.

De oranje variant is rijk aan bètacaroteen, een stof die het lichaam dan weer omzet in vitamine A.