top of page

Gevulde pompoen met kastanje, quinoa en granaatappelpitjes

Dit recept is:

Vegan

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1 grote flessenhalspompoen, in schijven van zo'n 1,5cm dik

- 3 teentjes look

- 3 takjes verse tijm

- 120g quinoa, gekookt 

- 120g kastanjes, in kleine stukjes gehakt

- 1 kleine broccoli, de roosjes in plakjes gesneden

Zo ga je te werk:

Schraap met een lepel flink wat vruchtvlees uit de pompoenschijven zodat je een kuiltje krijgt (die overschot kan je morgen gewoon mee in de soep draaien bv.).

Verdeel de pompoenschijven op met bakpapier bekleede bakplaat, besprenkel met wat olijfolie, kruid met Himalayzout en zwarte peper uit de molen en plaats een kwartier in de oven op 220 graden. 


Stoom ondertussen de broccoli beetgaar in wat lichtgezouten water. Ik deed dat in porties in een ruime pan.

Bak de look in een beetje olijfolie zodat het scherpe er wat af is, meng dan samen met de kastanjes onder de quinoa. Smaak af met Himalayzout en zwarte peper.


Haal de pompoen uit de oven, verdeel de broccoli er over, vul met de quinoamengeling en werk af met de granaatappelpitjes. 


Ik serveerde dit met de wintersalade met (granaat-)appel, feta en kruidige pompoenpitjes.


Extra: In feite behoort de granaatappel niet tot de appels maar is het een bessensoort. De pitjes van de granaatappel zitten boordevol kalium, vitamine C, antioxidanten en polyfenolen. Deze krachtige antioxidanten zijn goed voor je bloeddruk en verminderen de kans op hart- en vaatziektes, diabetes, alzheimer en bepaalde soorten kanker. De pitjes hebben tevens een ontstekingsremmende werking. Granaatappelpitjes helpen ook om collageen en elastine te produceren, en dat helpt dan weer om de huid te voeden en zorgt voor flexibiliteit van de huid, en bestrijdt fijne lijntjes en pigment.

bottom of page