top of page

Green goddess pasta

Dit recept is:

Vegetarisch Weinig werk

Intoleranties:

Gewoon lekker

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1 pakje haloumi, verkruimeld

- 2 EL oreganoblaadjes, fijngesneden

- 250g verse tagliatelle

- 2 courgettes, in slierten

- 100g spinazie (hou apart)


Voor de green goddess saus:

- 2 avocado's

- 20 muntblaadjes

- sap van 1/2 citroen

- 350g spinazie

- 1 sjalot, fijngesnipperd

- 80ml water

- 100ml sojaroom

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven op 180 graden. Verdeel de haloumi en oregano over een bakplaat, druppel er wat olijfolie over. Bak in 10 minuten goudbruin, zet opzij.Verwarm de oven op 180 graden. Verdeel de haloumi en oregano over een bakplaat, druppel er wat olijfolie over. Bak in 10 minuten goudbruin, zet opzij.


Maak de green goddess saus: Fruit de sjalot in wat olijfolie, voeg de spinazie in porties toe tot alles geslonken is. Doe dit samen met de avocado, munt, citroensap, water en room in een blender en pureer tot een gladde saus. Kruid af met Himalayazout en zwarte peper uit de molen.


Kook de courgetteslierten en tagliatelle samen gaar in 2-3 minuten, giet af. Meng de saus onder.


Verdeel wat spinazie in een bord, doe er een schep pasta bij en werk af met de haloumi.


Gebaseerd op een recept van Donna Hay.

bottom of page