top of page

Groene en rode quiche

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

Gewoon lekker

Voor:

5 personen

Ingrediënten

In de groene zit broccoli, spinazie en feta, de rode is met paprika en wortel. De bodems zijn deze keer kruimeldeeg (maar bladerdeeg gaat ook, ik wissel wat af), ik bak ze hoedanook altijd blind voor.

Zo ga je te werk:

De spinazie en paprika heb ik eerst in de pan geslonken/gebakken met een sjalotje, de broccoli en wortel heb ik geblancheerd (ze gaan nog eens de oven in hè, dus om te vermijden dat je pap overhoudt kook je ze best wat minder lang dan normaal). Verder heb ik voor elke quiche 5 eitjes geklutst, afgekruid met zout en peper en wat geraspte kaas gebruikt. Ik strooi die graag al een beetje over de bodem en dan uiteraard nog eens bovenop.


Tip: Omdat je graag wil vermijden dat de bodem slap wordt, zorg je er best voor dat de groenten niet teveel vocht meer bevatten. De spinazie heb ik dus extra uitgewrongen en dat sap gewoon ze gedronken (ik voelde me net Popeye 💪😉). Je kan de groenten ook goed vooraf al prepareren of gewoon restjes van de afgelopen dagen nemen.

bottom of page