Groene risotto uit de oven

Dit recept is:

Vegan

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 300g arboriorijst

- 1,25l groentebouillon

- 1 grote prei, in ringen

- 2 kopjes erwten (vers of diepgevroren)

- 5 bladeren andijvie, in stukjes

- 1 kleine broccoli, in roosjes

- zeste van 1/2 citroen

- 8 EL edelgistvlokken

- 2 handvol basilicumblaadjes

Zo ga je te werk:

Bak de prei zacht in wat olijfolie in een pan. Doe ondertussen de rijst, bouillon, erwten, andijvie en broccoli in een grote ovenschaal. Voeg de prei toe en roer even om. Dek af met aluminiumfolie en plaats 40min in de oven op 190 graden.


Haal uit de oven, verwijder de aluminiumfolie nog 5min rusten.

Roer de citroenzeste, edelgistvlokken en basilicum onder, kruid goed met zwarte peper uit de molen en dien op.


Gebaseerd op een een recept van Donna Hay