top of page

Italiaanse quiche

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

/

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1 vel bladerdeeg, uitgerold in een quichevorm en blind voorgebakken

- 1 ui, fijngesnipperd en gefruit in olijfolie

- 1 courgette, in kleine blokjes 

- 1 rode en 1 gele paprika, in kleine reepjes

- 2 handvol kerstomaten, gehalveerd

- 125g macaroni, beetgaar gekookt en goed uitgelekt

- 125g mini mozarellabolletjes

- 1 basilicumplantje, fijngesnipperd

- 6 eitjes, geklutst en afgekruid met Himalayazouten zwarte peper uit de molen

- 1 pak geraspte kaas

Zo ga je te werk:


Verdeel de ui over de bodem van het deeg. Meng de pasta met de groenten en de basilicum en voeg deze toe in de quiche. Duw de mozarellabolletjes er mee in tot ze allemaal verdeeld zijn.


Giet voorzichtig het eimengsel er over (de quiche zit goed vol, je wil niet dat het overloopt) en werk af met de geraspte kaas.


Plaats gedurende een dik half uur in een voorverwarmde oven op 180 graden, of tot de kaas goudbruin begint te korsten.  

bottom of page