top of page

Kerstidee: bladerdeeghapjes met pesto

Dit recept is:

Vegetarisch Weinig werk!

Intoleranties:

/

Voor:

Veel :)

Ingrediënten

- 2 vellen bladerdeeg

- groene pesto

Zo ga je te werk:

Dit is echt het simpelste ooit: 2 vellen bladerdeeg met pesto er tussen. That’s it!

Ik had het hier in de vorm van een kerstboom gemaakt (zoals je hopelijk kan herkennen ;)), de ‘takken’ heb ik gewoon wat getwist daarvoor. Maar uiteraard kan je hier alle kanten mee op! Je rolt 1 vel uit, verdeelt daar enkele lepels groene pesto over en legt het andere er boven op. Ingewikkelder is het niet :) Je zou het dan in repen kunnen snijden die je twist, je kan ze in driehoekjes of vierkantjes snijden, rondjes uitsteken of voor mijn part hartjes of Paashazen 😉 


Dat gaat dan op een met bakpapier belegde bakplaat gewoon de oven in, neem zo’n 180 graden en laat bakken tot het goudbruin is.


En het viel duidelijk in de smaak: Er is geen kruimel van overgebleven!


Tip: het deeg goed koel bewaren tot echt vlak voor je van start gaat. Want hoe zachter het wordt, hoe lastiger om te bewerken, en warmte maakt het deeg zacht.

bottom of page