Mexican muffin fritata's

Dit recept is:

Vegetarisch Weinig werk!

Intoleranties:

Glutenvrij

Voor:

4

Ingrediënten

- 6 eieren

- 1 blik zwarte bonen, uitgelekt

- 2 zoete aardappelen, in blokjes

- blaadjes van 4 takjes tijm

- 2 EL lijnzaad

- 100g zachte geitenkaas

Zo ga je te werk:

Doe de zoete aardappel in een ovenschotel, hussel wat olijfolie onder en plaats 20min in de oven op 200 graden tot de blokjes gaar zijn.

Beleg 2 muffin trays met bakpapier. Kluts de eieren met wat himalayazout en peper, en kluts dan de geitenkaas mee onder.

Meng de zoete aardappelen met het lijnzaad en de zwarte bonen, en verdeel over de muffinvormpjes. Overgiet met het eimengsel en plaats de trays zo'n 30min in de oven op 180 graden, of tot de fritata's gerezen en goudgekorst zijn.


Extra: Supersimpel gerecht, het smaakt fantastisch maar veel meer dan ingrediënten verdelen hoef je er niet voor te doen. Eieren, bonen en zoete aardappel zijn alledrie absolute superfoodbommetjes waarmee je dus niet enkel een heel lekkere maar ook gezonde maaltijd op tafel tovert!