top of page

No bake mango & braambessen cheesecake

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

10 personen

Ingrediënten

- 250g gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden

- 2 handvol ongezouten pistachenoten

- 2 handvol cashewnoten

- 1 mango

- 500g braambessen (ik heb ook nog een handvol blauwbessen gebruikt voor de decoratie, maar dat hoeft natuurlijk niet)

- 4 potjes lactosevrije cottage cheese

- 3 potjes lactosevrije mascarpone

- 12 EL algavesiroop

- zeste van 1 citroen

- sap van 1 citroen

- 4 zakjes agar-agar, veganistische gelatine (samen goed voor 2 liter)

Zo ga je te werk:

Bekleed aan springvorm volledig met bakpapier. Je neemt best 1 stuk voor de bodem en bekleedt de wand met aparte stroken.


Hak de noten fijn in een keukenmachine, voeg de abrikozen toe en laat nog verder draaien tot je een kruimelachtige structuur krijgt.

Verdeel deze over de bodem van de springvorm en druk voorzichtig maar stevig aan.


Pureer de mango, zet apart. Pureer de helft van de braambessen.

Doe een bodempje water in een steelpannetje, doe daar 2 zakjes gelatine in, voeg de helft van de mangopuree toe en laat al roerend 2min zachtjes koken. Laat afkoelen. Herhaal met de helft van de braambessenpuree.


Meng de cottage cheese, mascarpone, algavesiroop, citroensap en citroenzeste goed dooreen. Verdeel in 2, en roer in de ene kom de mangopuree (incl gelatine) en in de andere de braambessenpuree onder.


Verdeel de mangovulling over de springvorm, en dan de braambessenvulling.

Laat een nacht in de ijskast rusten, verwijder de wand van de springvorm en het bakpapier van de zijkant (van de bodem ben ik afgebleven en heb het gewoon zo op een bord geschoven - de taart heeft best wat gewicht en ik wou hem niet breken). Verdeel de andere helft van de braambessen over de taart, evt ook wat blauwbessen.

bottom of page