top of page

Ovenschotel met groene asperges, paprika en pasta

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

Glutenvrij

Voor:

5 personen

Ingrediënten

- 1 bosje groene asperges, zonder de hardere uiteinden

- 2 grote rode paprika's, in kleine stukjes

- 400g glutenvrije pasta naar keuze

- 4 handvol geraspte kaas

- 6 eieren

- 300ml melk

Zo ga je te werk:

Kook de asperges in enkele minuten beetgaar in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water, schep ze er uit en leg opzij.

Kook de pasta gaar in hetzelfde water volgens de instructies van de verpakking, giet af en doe ze in een grote ovenschotel. 

Meng de paprika onder en de helft van de kaas, kruid met Himalayazout en zwarte peper uit de molen.


Kluts de eieren in de melk, kruid opnieuw met zout en peper en verdeel over de ovenschotel. Eindig met de asperges bovenop en strooi er de rest van de kaas over.


Bak in ongeveer 25min in de oven op 180 graden, of tot de kaas goudbruin begint te korsten.

bottom of page