top of page

Quiche met broccoli, aardappelen en haloumi

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

/

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 2 grote stronken broccoli, in roosjes beetgaar gekookt (beter 2min te weinig dan te veel) en goed uitgelekt

- 6 vastkokende aardappelen, in dikke plakken gesneden en nét gaar gekookt

- 1 pakje haloumi, in blokjes

- 1 vel bladerdeeg, uitgerold in een quichevorm en blind voorgebakken

- 6 eitjes, geklutst en afgekruid met Himalayazouten zwarte peper uit de molen

Zo ga je te werk:

In deze quiche heb ik een gigantische hoeveelheid broccoli gestopt (2 grote stronken), flink wat patatjes, haloumi en zelfs nog wat worteltjes (overschotje van de dag voordien), ik denk niet dat ik er nóg meer in kreeg :)


De haloumi had ik eerst al even aangebakken maar dat had ik uiteraard niet hoeven doen gezien ik die bovenop verdeeld heb, het was goed krokant, iets minder had ook gemogen hehe. Wel superlekker!

Ik bak de bodem altijd eerst blind voor, de groenten laat je best goed uitlekken want zo voorkom je dat de bodem toch weer helemaal zacht wordt. Groenten en haloumi verdelen, 6 eitjes klutsen, afkruiden en erover gieten, in de oven bakken tot de kaas goud begint te kleuren - of in mijn geval nog net niet donkerdonkerbruin ;)


Dan schik je alle groenten op de bladerdeeg en hup weer de oven in, ik neem meestal 180 graden.


Blind voorbakken doe je als volgt: je plaatst het deeg in de vorm, prikt met een vork een paar gaatjes in de bodem zodat de lucht weg kan (4 of 5 keer prikken), doet er een vel bakpapier over heen en vult dat op met bv gedroogde bonen (je kan ook bakparels, een soort steentjes, gaan kopen maar gedroogde bonen doen het even goed zene) ;)

Het gewicht van de bonen houdt het deeg overal mooi op zijn plaats zodat het de vorm niet verliest.

Dit zet je zo in de oven tot het deeg gebakken is, dan haal je de bonen en het bakpapier er uit, vul je de quiche en zet ze weer de oven in. Op die manier krijg je wel een krokante bodem en korst, zonder is dat quasi onmogelijk.

De bonen bewaar je apart en hergebruik je gewoon bij de volgende.

bottom of page