top of page

Quiche met broccoli en courgetterolletjes

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

/

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1 bladerdeeg, blind voorgebakken

- 1 ui, fijngesnipperd

- 1 kleine broccoli in roosjes, geblancheerd

- 1 courgette, in dunne reepjes met de mandoline

- 1 pak gemalen kaas

- 6 eitjes, geklutst

- optioneel (maar wel zo lekker): 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt

Zo ga je te werk:

Fruit de ui even in wat olijfolie en verdeel over de quichebodem. Strooi hier al 2 handvol kaas over.


Verdeel de broccoliroosjes. Rol de courgetterepen één voor één op en zet ze vast tussen de broccoli (als je dit omgekeerd gaat doen blijven de rolletjes niet dicht).


Verdeel de rest van de kaas vooral in de courgetterolletjes. Kruid het eimengsel af met zwarte peper en Himalayazout uit de oven en giet het in de quiche.


Plaats zo'n 34-40 min in de oven op 180 graden of tot de kaas gesmolten en het ei gestold is. De laatste 10min heb ik de quiche ook afgedekt in de oven om te vermijden dat de bovenkant wat donker wordt. 


Extra: Ik heb een beetje gesjoemeld in deze en er enkele ansjovisjes in verdeeld dus het is eigenlijk niet vegetarisch - maar die is natuurlijk snel weggelaten ;)

De geraspte kaas legde ik wat onderin de quiche en verder vooral ín de courgetterolletjes omdat ik deze keer graag wou dat je de groenten mooi blijft zien. 


bottom of page