

Ingrediënten
- 2 courgettes, in schijfjes
- 4 wortelen, in schijfjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 vel bladerdeeg, uitgerold in een quichevorm en blind voorgebakken
- 6 eitjes, geklutst en afgekruid met Himalayazouten zwarte peper uit de molen
Zo ga je te werk:
Kook de wortelen 4 minuten in lichtgezouten water en giet af. Langer hoeft niet, maar anders worden ze niet gaar in de quiche. En't is geen salade hé ;) De courgette hoef je niet voor te koken, die gaart wel. Fruit de ui in wat olijfolie en verdeel over de bodem van de quiche. Verdeel laag per laag de courgette- en wortelschijfjes. Omdat de laagjes redelijk dicht zijn heb ik na een laag of 3 heb ik er al de helft van het eimengsel over verdeeld, de rest dan op het einde.
Zet op 180 graden in de oven tot de ze licht begint te korsten.