Quiche met preirozetten

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

/

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1 bladerdeeg

- 2 sjalotten, fijngesnipperd

- 4 wit van preistengels, in de lengte gehalveerd

- 6 eieren, geklutst

- 4 EL edelgistvlokken

- handvol geraspte kaas

Zo ga je te werk:

Bak de bodem blind in een quichevorm gedurende 35min op 200 graden.


Fruit ondertussen de sjalot in wat olijfolie, zet apart. Bak de preirepen in porties zacht in olijfolie.

Verdeel de sjalot en de helft van de edelgistvlokkken over de quichebodem. Draai de preirepen met een vork in rozetten (een beetje zoals je pasta zou draaien) en verdeel deze ongeveer gelijk.


Giet er het eimengsel bij, verdeel de rest van de edelgistvlokken en de geraspte kaas tussen de preirozetten.

Bak zo’n 35-40min op 200 graden, of tot de quiche goudbruin kleurt.


Tip: Worden de zijkanten te donker, dek de quiche dan lichtjes af met aluminiumfolie en bak zo verder