Ragout met parelcouscous

Dit recept is:

Gewoon lekker

Intoleranties:

Glutenvrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 8 tomaten

- 2 uien, fijngesnipperd

- 2 wortelen, in kleine blokjes

- 2 rode paprika’s, in kleine blokjes

- 8 kastanjechampignons, in kleine blokjes

- 300g lamsgehakt

- 1 kop parelcouscous

- 1 KL paprikapoeder

- 2 handvol basilicumblaadjes, fijngesnipperd

- parmesaanse kaas

Zo ga je te werk:

Plaats de tomaten gedurende 30min in de oven op 180 graden.

Fruit de ui in olijfolie, voeg dan de wortelen, paprika en champignons toe, laat even stoven. Roer het gehakt onder.

Verwijder het vel en het kruintje van de tomaten, roer onder de groenten. Voeg de parelcouscous toe en een glas water, maat onder regelmatig roeren gedurende een half uur zachtjes inkoken.


Rasp 3cm parmesaanse kaas in de ragout, laat nog even pruttelen, voeg het paprikapoeder toe en kruid af met peper en zout.


Doe 2 scheppen ragout op een bord, strooi er geraspte parmesaanse kaas over en werk af met wat basilicum.