Rodebietentagliatelle met veganaise

Dit recept is:

Vegan

Intoleranties:

Lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 2 uien, fijngesnipperd

- 4 teentjes look, geperst

- wit van 2 preistengels, in ringetjes

- 1 grote gele paprika

- 400g Parijse champignons of bospaddestoelen, geraspt 

- 1 blik tomaten in blokjes

- 4 EL edelgistvlokken

- 400g rodebietentagliatelle

Zo ga je te werk:

Fruit de ui in wat olijfolie, voeg de look en de prei toe en laat onder constant roeren even stoven. Voeg de paprika toe, laat opnieuw even stoven, roer regelmatig. Voeg de champignons toe, same process. Roer de tomatenblokjes onder en laat op een matig vuur zo'n 10 min sudderen. Kruid af met Himalayazout en zwarte peper uit de molen, haal van het vuur en roer de edelgistvlokken onder.


Kook ondertussen de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking, giet af en dien onmiddelijk op.


Extra: Het 'vlees' in deze saus zijn geraspte champignons. Champignons hebben een wat vlezige structuur, ik sneed ze vroeger vaak in iniminiblokjes om ze zo op gehakt te laten lijken (mijn zoon lust geen champignons - maar zo verwerkt kwamen er nog nooit reclamaties ;)). Vandaag dacht ik 'dat moet toch simpeler kunnen' en mijn fantastische rasp deed het harde werk voor mij. Absoluut voor herhaling vatbaar dus. En niemand in het gezin die iets gemerkt heeft!