Romige spruitjes met champignons en spekjes

Dit recept is:

Gewoon lekker
Weinig werk

Intoleranties:

Glutenvrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1 ui, fijngesnipperd

- 1kg spruitjes, gehalveerd

- 500g boschampignons, in schijfjes

- 200ml sojaroom

- 1 kop geraspte Parmezaanse kaas

- 4 plakjes spek, in blokjes

Zo ga je te werk:

Doe wat olijfolie in een ruime pan (ik nam een wokpan) en fruit de ui. Voeg de spruitjes toe en laat al roerend even kleuren. Voeg dan een bodempje water toe, dek af en laat het water wegstoven. Herhaal tot de spruitjes beetgaar zijn.


Roer de champignons onder en laat samen even bakken. 


Bak ondertussen het spek in een andere pan, giet het gesmolten vet tussentijds over op de spruitjes zodat het spek niet gaat koken in het vocht maar bakt. 


Roer de sojaroom en Parmezaanse kaas onder de spruitjes en laat heel even mee pruttelen. Kruid af met Himalayzout en zwarte peper uit de molen.