top of page

Spiraalquiche met courgette, aardappel en ricotta

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

Lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- bladerdeeg

- 2 courgetten, in lange repen

- 3 aardappelen, in dunne schijfjes

- 1 potje lactosevrij ricotta

- 6 eieren

- 3 EL edelgistvlokken

Zo ga je te werk:

Doe het bladerdeeg in een ronde vorm, beleg met een vel bakpapier en vul met droge bonen of bakparels om het op 200 graden blind te bakken gedurende een half uur (of tot de bodem hard genoeg is).


Neem een kleine courgettereep en rol voorzichtig op, plaats deze rechtop midden in de vorm. Hou met 1 hand vast, en begin de andere courgetterepen daar ‘dakpansgewijs’ (dus overlappend) rond te draperen, blijf het geheel vasthouden. Het werkt het best als je vrij grote overlappingen neemt. Eens de rozet compleet is, verdeel je er de aardappelschijfjes tussen. Je hoeft de courgette nu niet meer vast te houden, maar kan ze wel wat op de juiste plaats duwen. Verdeel dan de ricotta daar waar er ruimte is tussen de aardappelschijfjes.


Kluts de 6 eieren, meng de edelgistvlokken goed onder met een garde, kruid nog een beetje bij met zout en peper. Verdeel het eimengsel over de groenten.


Plaats gedurende 40 minuten in de oven op 200 graden, of tot het eimengsel gestold is en de bovenkant van de quiche wat goudbruin kleurt. De ricotta zal nog wat vocht afgeven, maar dat helpt de groenten garen en als alles gestold is, kan je dat voorzichtig afgieten.

bottom of page