top of page

Tabouleh met haring

Dit recept is:

Gewoon lekker Snel klaar!

Intoleranties:

Lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- couscous

- 1 komkommer, in kleine blokjes

- 3 tomaten, in kleine blokjes

- handvol muntblaadjes, fijn gesneden

- handvol koreander, fijn gesneden

- zeste van 1 citroen

- 4 haringfilets

Zo ga je te werk:

Maak de tabouleh zoals gewoonlijk (ik laat mijn couscous graag opzwellen in een bouillonnetje, en meng dan met komkommer en tomaat in kleine blokjes - ook het vocht -, fijngesnipperde munt, koreander en wat citroenzeste en - sap. En uiteraard wat Himalayazout en zwarte peper uit de molen.


Meng de haringstukjes voorzichtig onder,  onmiddellijk op. Smakelijk!

Haring valt in de categorie 'gezonde vette vis’, net zoals zalm en makree


Superlekker, keigezond en klaar in een handomdraai! Plus heerlijk fris op warme zomerdagen ☀️

Topper in het maatjesseizoen!


Extra: Haring valt in de categorie 'gezonde vette vis’, net zoals zalm en makreel. Goed vet, namelijk omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren. Die vetten helpen beschermen tegen hart- en vaatziekten. En het omega-3 vetzuur DHA ondersteunt het functioneren van de hersenen. Verder is haring een echt vitaminebommetje, met de vitamines A, B2, B6, B11 (foliumzuur), B12, C en D. Ook is de vis rijk aan mineralen als calcium, fosfor en kalium. Die laatste heeft een gunstig effect op de werking van je zenuwstelsel, terwijl vitamine B6 een rol speelt bij de communicatie tussen je zenuwen onderling. Calcium en fosfor dragen op hun beurt bij aan het behouden van sterke botten en tanden. Dat geldt ook voor de eiwitten uit haring.

bottom of page