Vlierbloesemsap

Dit recept is:

Vegan

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

2 liter

Ingrediënten

- 10-15 vlierbloesemkroontjes (goed uitschudden, niet wassen)

- 1 citroen, in schijfjes

- 2l water

- 4 EL honing

- 4cm gember, geraspt

- 1/2 KL kaneel

Zo ga je te werk:

Verwijder de steeltjes van de bloemen. Doe ze in een ruime glazen (of andere niet-reactieve) kom, voeg de citroen en gember toe, giet er 2 liter heet water bij. Dek af, laat 24 rusten.


Zeef de bloemen en citroen er uit. Kook het sap met de honing gedurende 5min (bij voorkeur in een gietijzeren pot), voeg de kaneel toe. Als je het sap minder troebel wil, giet je het door een theedoek, persoonlijk vind ik het helemaal niet erg als het wat troebel is, dat is gewoon het heerlijke stuifmeel. Giet over in flessen/bokalen, laat afkoelen.


Tip: De gewone versie is zonder gember en kaneel. Je kan ook andere kruiden toevoegen, of andere bloemblaadjes. Je kan agavesiroop of suiker gebruiken, maar ik vond honing het meest passend :)