Volkorenspaghetti met een volledige bloemkool en geroosterd broodkruim (bloemkool? Waar?)

Dit recept is:

Vegetarisch Weinig werk!

Intoleranties:

Lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1 kleine bloemkool, incl. stronk, in stukken gesneden (hou wat kleine blaadjes apart)

- 1 ui, grof gesneden

- 200ml rijstmelk

- 600ml water

- 1/2 groentebouillonblokje

- 5 EL edelgistvlokken

- 3 sneden volkorenbrood, in stukjes gescheurd

- 4 teentjes look

Zo ga je te werk:

Breng de rijstmelk, het water en het bouillonblokje aan de kook, voeg de bloemkool en ui toe en laat zachtjes gaar koken.


Doe het brood, de look en de bloemkoolblaadjes in een keukenmachine en hak fijn. Doe wat olijfolie ineen pan en bak de broodkruimels in 15min goudbruin, roer regelmatig.


Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water.

Strooi de edelgistvlokken bij de bloemkool en pureer het geheel tot een gladde saus. Giet de pasta af en roer ze onder de saus.


Doe wat pasta op een bord en verdeel er wat broodkruim over.


Tip: dit recept maak je gemakkelijk glutenvrij door aangepast brood en pasta te kopen.

Lactosevrij geen must? Rasp er gerust wat parmesaan bij in dan!