top of page

Wintersalade met (granaat-)appel, feta en kruidige pompoenpitjes

Dit recept is:

Vegetarisch Snel klaar!

Intoleranties:

Glutenvrij

Voor:

4 personen als bijgerecht

Ingrediënten

- 1 pak rucola

- 1 grote rode appel, in dunnen schijfjes 

- 1 pakje feta, verkruimeld

- pitjes van 1/2 granaatappel

- 2 handvol pompoenpitjes

- 1 KL kaneel

- 1/2 KL cayennepeper


Voor de dressing:

- 3 EL honing

- 8 EL appelciderazijn

- 1 KL Dijon mosterd

Zo ga je te werk:

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de pompoenpitjes toe, de kaneel en cayennepeper en laat ze even roosteren, roer regelmatig. Meng de ingrediënten voor de dressing,

Meng de rucola, feta, 3/4 van de granaatappelpitjes en de pompoenpitjes in een ruime kom. Verdeel de appelschijfjes bovenop, werk af met de rest van de pompoen- en granaatappelpitjes.

Overgiet met de dressing, dien onmiddelijk op.


Extra: En wie zegt dat je in de winter geen salade kan eten? Dit exemplaar zit vol met verwarmende voeding (ook al is alles koud ;)). Denk aan specerijen zoals kaneel en cayennepeper, maar ook appelciderazijn en granaatappel is licht verwarmend.

En zodoende tover je zelfs een salade in een handomdraai om tot een seizoenspassend bijgerecht. Ik combineerde deze met gevulde flessenhalspompoen uit de oven, dat gerecht deel ik later deze week :)


bottom of page