top of page

Zomerpasta met ham

Dit recept is:

Weinig werk

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- pasta naar keuze, ik nam fusili

- 1 ui, fijngesnipperd

- 1 pakje bimi

- 1 gele paprika, in stukken

- 1 rode paprika, in stukken

- 2 tomaten, in iets grotere stukken

- 8 sneetjes beenham, gesneden

Zo ga je te werk:

Kook de bimi beetgaar in wat lichtgezouten water en giet af. Kook ook de pasta gaar in lichtgezouten water. Giet de pasta niet volledig af maar laat er een klein beetje vocht in. Zo behoeft deze pasta geen aparte saus als je dat niet wil (ik vind dat dus gewoon veel gemakkelijker ;)).

Fruit de ui in een grote pan of wok in wat olijfolie. Voeg de paprika toe en roerbak even, dan de bimi en ham de ham, roerbak weer even tot alles warm is. Haal van het vuur en meng de pasta en tomaten onder, kruid met Himalayazout en zwarte peper uit de molen en dien onmiddelijk op.

Werk af met wat geraspte Parmezaanse kaas als je dat wenst.



Extra: Bimi of aspergebroccoli is een misschien eerder onbekende groente. Het ziet eruit als een soort broccoli met lange, vrij dunne stengels, en smaakt als een kruising tussen broccoli en groene asperge. Ik dacht vroeger dat het gewoon jonge broccoli was, maar dat is het dus niet.


bottom of page